Over ons

Ten Ham Constructie

In 1974 begon Willem ten Ham in zijn schuur met laswerk en reparaties voor particulieren en agrarische bedrijven. De opdrachten breidden al snel uit met stalinrichtingen en silo’s en spanten voor stallen en hallen. In de jaren ’80 kwam daar het plaatwerk bij. Er werden nieuwe productiehallen gebouwd, tot in 2007 de staalconstructie verhuisde naar de Kievietsmeent in Ede. Het plaatwerk bleef op de oorspronkelijke locatie aan de Schampsteeg.

  

kwaliteit

en maatwerk

Intussen is Ten Ham Constructies een modern, toonaangevend bedrijf in Nederland. Er werken dagelijks 30 tot 40 mensen met veel plezier en toewijding voor het werk. We investeren voortdurend in kwaliteit: opleiding en scholing van het personeel, innovaties in het machinepark en certificering van verschillende kwaliteitsnormeringen. We hebben een eigen wagenpark, waarmee we alle materialen kunnen vervoeren en ter plekke kunnen monteren.

  

compleet
bedrijfsbureau

Het bedrijfsbureau is het episch centrum van onze organisatie. Hier komt alles als eerste binnen en gaat het laatste ook weer uit. Een aanvraag gaat eerst naar calculatie en zodra de order binnen is, wordt een tekening gemaakt met TEKLA. De order gaat met de tekening naar de werkvoorbereiding en planning. Als we zelf capaciteit tekort komen, kunnen we toch op tijd leveren, door gebruik te maken van overcapaciteit van collega-bedrijven.

  

duurzaam
ondernemen

Ten Ham Constructies wil zo duurzaam mogelijk werken. We zijn er trots op dat 476 zonnepanelen samen zo’n 128.000 kW aan elektriciteit kunnen leveren. De vloerverwarming maakt gebruik van een warmte-koudeopslag. De gebouwen zijn extra geïsoleerd met sandwichpanelen van acht en tien centimeter dikte. Met al onze maatregelen proberen we onze ecologische footprint zo beperkt mogelijk te houden.

In het kantoor, het magazijn en de werkplaats brandt ledverlichting, die wordt aangestuurd door intelligente sensoren.

Voor de klant gaan we tot het uiterste. Alles wat we doen is maatwerk en we kunnen alles precies aanpassen op de specificaties van de klant.

Bij grotere projecten, waar verschillende partijen aan meewerken, werken we zoveel mogelijk met BIM.

Certificeringen

Kwaliteit gegarandeerd

ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
VCA
ISO 3834